Back to top

4.000 nens i nenes participaran a les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, els Jocs Emporion, a Blanes i Lloret de Mar

Presentació_jocs_esportius_escolars_esports_ddgi_2015-15027/05/2015. La Diputació de Girona i la Representació Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya han presentat avui la segona edició dels Jocs Emporion, les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Per dur-los a terme compten amb el suport i la col·laboració dels ajuntaments de Blanes i Lloret de Mar, i la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques de Girona.

Els Jocs Emporion se celebraran el proper dissabte i diumenge, 6 i 7 de juny, simultàniament a Lloret de Mar i Blanes. Hi participaran més de 4.000 escolars, que competiran entre ells en catorze modalitats esportives: gimnàstica artística, hip-hop, hoquei, futbol, handbol, gimnàstica rítmica, natació, judo, atletisme, bàsquet, vòlei, patinatge, cros i twirling.

En els diversos escenaris, i a hores diferents, participaran esportistes en edat escolar, vinguts d’arreu de les comarques gironines, que competiran per ser els primers en el medaller (or, plata i bronze), segons els resultats obtinguts en les diferents disciplines i categories al llarg de la jornada. Els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada dirigit tant als joves esportistes com al públic general, a fi de promoure entre els pares, mares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.

El vicepresident de la Diputació de Girona Xavier Soy ha explicat en el decurs de la presentació que «aquesta és la festa de tot l’esport gironí escolar, la qual seria impossible d’organitzar sense la implicació dels municipis que acullen les proves». Per la seva banda, el representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, ha explicat que la intenció dels Jocs Emporion és «formar, educar i divertir, més enllà de l’aspecte merament competitiu, i això és el que els diferencia de la resta de proves esportives».

A l’acte de presentació, hi han participat també l’alcalde en funcions de Blanes, Josep Marigó; el president del Consell Esportiu de la Selva, Josep Donaire, i la regidora d’Esports en funcions de Lloret de Mar, Ester Olivé.