Back to top

4.500 nens i nenes participaran als Jocs Emporion – Finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya al Baix Empordà

La Diputació de Girona i la Representació Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya han presentat avui la quarta edició dels Jocs Emporion – Finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Per dur-los a terme compten amb la coordinació tècnica del Consell Esportiu del Baix Empordà, com a consell esportiu amfitrió, juntament amb els consells esportius de les comarques de Girona, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments de Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Mont-ras, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà.
Els Jocs Emporion se celebraran els propers dies 9,12,13 i 14 de maig, al Baix Empordà, amb la participació de més de 4.500 escolars, que competiran en un gran nombre d’esports, com ara futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, mini olimpíades d’atletisme-cros, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge, handbol. Enguany també hi haurà bitlles catalanes, corfbol i una duatló infantil.
En els diversos escenaris, i a hores diferents, participaran esportistes en edat escolar, vinguts d’arreu de les comarques gironines, que competiran per ser els primers en el medaller (or, plata i bronze), segons els resultats obtinguts en les diferents disciplines i categories al llarg de la jornada. Els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada dirigit tant als joves esportistes com al públic general, a fi de promoure entre els pares, mares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.
El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha explicat en el decurs de la presentació que «aquesta és la festa de tot l’esport gironí escolar, la qual seria impossible d’organitzar sense la implicació dels municipis que acullen les proves». I ha afegit que «des de la Diputació de Girona som plenament conscients de l’importantíssim rol que representa l’esport en el desenvolupament i formació de l’individu. La pràctica esportiva facilita en els joves l’aprenentatge de valors com la força de voluntat, la constància, la dedicació, el respecte, la companyonia i la superació personal». Per la seva banda, el representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, ha explicat que «es tracta d’un esdeveniment que ha despertat un gran interès i que ha aconseguit un creixent èxit de públic. La primera edició, que va tenir lloc a Figueres, va comptar amb la participació de 1.800 esportistes; la segona, que es va fer a Lloret de Mar i a Blanes, 2.600; la tercera, que es va celebrar al Pla de l’Estany, va comptar amb 4.000 esportistes; i per a l’edició d’enguany s’espera la xifra rècord de 4.500 participants».
Els Jocs Emporion tenen per objectiu dinamitzar i promoure la cultura de l’esport entre la població i engrescar així a tothom a participar en les activitats de promoció obertes a tothom, que consten de dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. A més, com l’any passat, en aquesta edició s’hi inclouen tres iniciatives per tal que els Jocs guanyin en qualitat i dimensió: la primera és l’ampliació del públic destinatari, amb una oferta d’activitats destinada a la gent gran i a les persones amb discapacitat intel·lectual. D’aquesta manera s’obren els Jocs a un ventall molt més ampli de participants. La segona és la celebració de la gala Valors en Acció, que s’emmarca dins el programa «Valors en acció – Jo sempre hi guanyo» que té per objectiu agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu. A la gala es farà un reconeixement a esportistes i equips que han destacat per actuacions positives dins el terreny de joc al llarg de la temporada 2016-2017. A més, durant els Jocs es dura a terme l’acció «Targeta verda i premi de valors», que premiarà les actituds de joc net (fair play) dins i fora el terreny de joc. La tercera serà la celebració del seminari «Educació i Olimpisme: L’Esport i els valors en edat escolar», en què reconeguts investigadors i erudits del món de l’esport i olímpic posaran en relleu l’essència dels valors olímpics i aportaran a mestres, professors, estudiants i tècnics recursos perquè els puguin aplicar en l’àmbit de l’educació.

A l’acte de presentació, hi han participat també Carles Salgas, diputat d’esports de la Diputació de Girona; Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà; Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, i Magda Lupiáñez, presidenta del Consell Esportiu del Baix Empordà.