Back to top

BENVINGUTS A LA V EDICIÓ DELS JOCS EMPORION

Quan es compleix més d’un quart de segle de l’arribada de la torxa olímpica a Empúries, els Jocs Emporion s’erigeixen com el principal esdeveniment esportiu gironí que rememora aquella efemèride. Des de fa cinc anys, cada primavera, els Jocs recullen l’esperit olímpic i el porten a una comarca perquè s’hi duguin a terme les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Aquesta comesa està impulsada per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, que cada nova edició deleguen l’organització dels Jocs a un consell esportiu diferent. Enguany, el Consell Esportiu del Gironès és l’encarregat de recollir el relleu olímpic i fer-lo a mans dels cinc mil escolars que hi participaran.

Els Jocs, que es faran els dies 17, 18, 19 i 20 de maig a Girona i Salt, tenen com a objectiu principal promoure la pràctica esportiva i formar els joves en els valors de l’esport. Com cada any, es premiarà els que obtinguin els millors resultats però també es guardonarà els que mostrin un comportament més cívic. I és que els Jocs Emporion consideren que competir és important però que ho és molt més fer-ho promovent valors com el joc net, la companyonia i el respecte per l’altre.

És per aquest motiu que, cada any, els Jocs inclouen la gala Valors en Acció, un acte que reconeix els esportistes i els equips que més han destacat per actuacions positives i joc net (fair play) dins i fora el terreny de joc al llarg de la temporada. Els premiats reben els reconeixements acompanyats dels seus familiars i entrenadors.

Els Jocs també inclouen una oferta d’activitats destinada a la gent gran i a persones amb discapacitat intel·lectual, així com a universitaris. A més, incorporen una conferència sobre educació i valors olímpics, en què reconeguts investigadors i referents del món esportiu posen en relleu l’essència dels valors olímpics i aporten a mestres, professors, estudiants i tècnics recursos perquè els puguin aplicar en l’àmbit de I’educació.

En conjunt, es tracta d’un esdeveniment ampli i complet, que un any més tindrà lloc a casa nostra perquè la societat en general i els més joves en particular s’impregnin de l’esperit olímpic, dels valors que propugna l’esport, i prenguin consciència dels beneficis de la pràctica esportiva i dels hàbits saludables.

Tant si sou joves participants, com entrenadors o mares i pares, us agraïm que en formeu part i desitgem que en gaudiu.

Sigueu benvinguts!

Conferència

«Ser olímpic. L’esport més enllà de les medalles»

Descripció: Adreçada als joves esportistes, famílies, i professionals de l’educació física i l’esport, amb l’objectiu de fomentar els valors educatius de l’esport més enllà dels rècords i les medalles, a més de transmetre la importància d’una pràctica física diversificada, formativa i allunyada de l’especialització prematura. Hi seran presents tant esportistes olímpics com formadors reconeguts.

Dosier conferència Jocs Emporion

Trobada Territorial Multiesportiva

Dia: 18/05/2018

Horari: de 10.00 a 13.00 h

Categories: Cicle inicial / prebenjamina – Alumnes de 1r i 2n de primària

Descripció: Trobada multiesportiva adreçada a les escoles de la comarca del Gironès i dinamitzada pels alumnes de l’escola Vitae Girona, amb l’objectiu de fomentar l’esport i l’activitat física en l’edat escolar.

Dossier trobada territorial multiesportiva Jocs Emporion

EUSES Raid Adventure

Dia: 18/05/2018

Horari: de 08.15 a 15.30 h

Categories: Activitat exclusiva per a alumnes de l’EUSES

Descripció: Cinquena edició d’un raid d’aventura creat i organitzat per estudiants universitaris de l’EUSES, centre adscrit a la UdG, de tercer curs del grau en ciències de l’activitat física i de l’esport (CAFE), com a projecte educatiu de l’assignatura d’activitat física a la natura.

Trobada Esportiva de la Gent Gran

Descripció: Caminada de marxa nòrdica a càrrec de Nordic Walking Girona, en la qual es descobriran i aprendran la tècnica i els beneficis d’aquesta disciplina esportiva en l’entorn natural dels voltants del parc de la Devesa de Girona. L’activitat té un cost de 5 €, que inclou els bastons i el pica-pica final.

Dossier trobada esportiva de la gent gran Jocs Emporion

III Gala Territorial

«Valors en Acció»

Dia: 18/05/2018

Hora: de 19.00 a 20.30 h

Descripció: Gala de reconeixement a equips que han obtingut més targetes verdes durant les lligues organitzades pels consells esportius. Esportites individuals que hagin estat protagonistes d’una acció excepcional que destaqui per la promoció dels valors, l’exemplaritat, etc. Reconeixement especial VALORS EN ACCIÓ dirigit a tècnics, directius i/o entitats.

Dossier III gala territorial Jocs Emporion

Trobada Territorial

Handbol

Dia: 19/05/2018

Horari: de 09.00 a 14.00 h

Categories: Benjamina i alevina

Descripció: Trobada d’handbol de caràcter lúdic adreçada a entitats o associacions de les comarques gironines (HandboliCat).

Dossier Handbol Jocs Emporion

Resultats Handbol Jocs Emporion

Final Territorial

Gimnàstica artística

Dia: 19/05/2018

Horari: de 09.30 a 16.00 h

Categories: Prebenjamina, benjamina, alevina, infantil i cadet-juvenil

Descripció: Fase final de la Lliga Territorial de Gimnàstica Artística amb els/les gimnastes més ben classificats/des en aquesta lliga, que organitza l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les comarques gironines.

Dossier gimnàstica artística Jocs Emporion

Resultats gimnàstica artística Jocs Emporion

Final Territorial

Futbol 7

Dia: 19/05/2018

Horari: Categoria prebenjamina, de 9.00 a 13.30 h Categoria benjamina, de 15.00 a 20.00 h

Categories: Prebenjamina, benjamina

Descripció: Fase final de la Lliga Territorial de Futbol 7 amb els equips més ben classificats d’aquesta lliga, que organitza l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les comarques gironines.

Dossier futbol 7 Prebenjamí Jocs Emporion

Resultats futbol 7 Prebenjamí Jocs Emporion

Dossier futbol 7 Benjamí Jocs Emporion

Resultats futbol 7 Benjamí Jocs Emporion

Final Territorial

Voleibol

Dia: 19/05/2018

Horari: de 09.30 a 15.00 h

Categories: Alevina, infantil i cadet-juvenil

Descripció: Fase final de la Lliga Territorial de Voleibol amb els equips més ben classificats d’aquesta lliga, que organitza l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les comarques gironines.

Dossier Voleibol Jocs Emporion

Resultats Voleibol Jocs Emporion

Trobada Territorial

Futbol 7 / Escoleta

Dia: 19/05/2018

Horari: de 10.00 a 14.30 h

Categories: Escoleta (nens i nenes de 4 a 6 anys)

Descripció: Trobada de futbol 7 de caràcter lúdic adreçada a entitats o associacions de les comarques gironines.

Dossier futbol 7 escoleta Jocs Emporion

Resultats futbol 7 escoleta Jocs Emporion

Final Territorial

Bàsquet

Dia: 19/05/2018

Horari: de 15.00 a 20.00 h

Categories: Benjamina i alevina

Descripció: Fase final de la Lliga Territorial de Bàsquet amb els equips més ben classificats d’aquesta lliga, que organitza l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les comarques gironines. També s’organitzarà un concurs de tirs lliures entre tots els jugadors que hi vulguin participar, amb material esportiu per als canells més encertats.

Dossier bàsquet Jocs Emporion

Resultats bàsquet Jocs Emporion

Lliga Territorial

Hip-hop

Dia: 19/05/2018

Horari: de 15.30 a 20.00 h

Categories: Prebenjamina, benjamina, alevina, infantil, cadet, juvenil i absoluta

Descripció: Quarta i darrera jornada de la Lliga Territorial de Hip-hop organitzada per l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les comarques gironines.

Dossier Hip-hop Jocs Emporion

Resultats Hip-hop Jocs Emporion

Trobada Territorial

FutbolNet

Dia: 19/05/2018

Horari: de 16.00 a 20.00 h

Categories: Infantil i cadet

Descripció: Festival de la Fundació FC Barcelona que té com a objectiu principal contribuir en la integració dels nens i joves més afectats per la pobresa, la malaltia, la desigualtat i la discriminació, entorn de tres línies estratègiques: reflexió prèvia, activitat esportiva i lúdica, i tornada a la calma i reflexió final.

Dossier FutbolNet Jocs Emporion

Trobada Territorial

Voleibol

Dia: 19/05/2018

Horari: de 16.00 a 19.00 h

Categories: Prebenjamina i benjamina

Descripció: Trobada de voleibol de caràcter lúdic adreçada a entitats i associacions de les comarques gironines.

Dossier Voleibol Jocs Emporion

Donació de sang – Banc de sang

Dia: 19/05/2018

Horari: de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h

Descripció: Donar sang és un acte senzill i gens dolorós, un gest solidari i altruista amb el qual pots ajudar a salvar vides. Pot donar-ne qualsevol persona entre 18 i 70 anys que pesi més de 50 quilos i que estigui bé de salut. Anima’t a col·laborar-hi!

Final Territorial

Gimnàstica rítmica

Dia: 20/05/2018

Horari: de 9.00 a 15.00 h

Categories: Prebenjamina, benjamina, alevina, infantil, cadet i juvenil

Descripció: Fase final de la Lliga Territorial de Gimnàstica Rítmica de nivell A (individual i conjunts), i nivell B (individual, conjunts, duos-trios-quartets i nivell obert individual), organitzada per l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les comarques gironines.

Dossier Gimnàstica rítmica Jocs Emporion

Resultats Gimnàstica rítmica Jocs Emporion

Lliga Territorial

Patinatge artístic

Dia: 20/05/2018

Horari: de 9.00 a 14.00 h

Categories: Xous, trios i quartets (categories primària i secundària)

Descripció: Tercera i darrera jornada de la Lliga Territorial de Patinatge Artístic organitzada per l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les comarques gironines.

Dossier Patinatge artístic Jocs Emporion

Resultats Patinatge artístic Jocs Emporion

Trobada Territorial

Judo

Dia: 20/05/2018

Horari: de 10.00 a 14.00 h

Categories: Prebenjamina, benjamina, alevina i infantil

Descripció: Trobada de judo de caràcter lúdic adreçada a entitats i associacions de les comarques gironines.

Dossier Judo Jocs Emporion

Resultats Judo Jocs Emporion

Lliga Territorial

Natació

Dia: 20/05/2018

Horari: de 10.00 a 14.00 h

Categories: Prebenjamina, benjamina, alevina, infantil, cadet, juvenil i relleus

Descripció: Quarta i darrera jornada de la Lliga Territorial de Natació organitzada per l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les comarques gironines, que inclou els estils d’esquena, crol, braça i papallona dins la modalitat individual.

Dossier Natació Jocs Emporion

Resultats Natació Jocs Emporion

Torneig Territorial

Futbol 7 per a persones amb discapacitat

Dia: 20/05/2018

Horari: de 10.30 a 13.00 h

Descripció: Torneig de futbol 7 d’equips formats per persones amb discapacitat psíquica d’entitats i associacions de les comarques gironines.

Dossier Futbol 7 per persones amb discapacitat Jocs Emporion

Resultats Futbol 7 per persones amb discapacitat Jocs Emporion

DIJOUS / DIVENDRES / DISSABTE / DIUMENGE / ESPAIS / INFORMACIÓ / PREMSA

MUNICIPIS COL·LABORADORS :