Back to top

Els Jocs Emporion arrenquen demà amb les miniolimpíades, una trobada per a gent gran i una jornada sobre esport inclusiu

 

Tota la programació d’aquesta desena edició es desenvoluparà en deu municipis del Baix Empordà durant el cap de setmana

S’hi han previst una vintena d’activitats sobretot per a nens i nenes, si bé es tracta d’un esdeveniment transversal dirigit a diferents col·lectius

Begur, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí, Calonge i Sant Antoni i Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró són els deu municipis de la comarca del Baix Empordà que, a partir de demà, divendres, acolliran la desena edició dels Jocs Emporion.

Aquest esdeveniment esportiu, que compta amb tres dies d’activitats, fins al diumenge 19 de maig, està impulsat per la Diputació de Girona, amb el suport de la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la coordinació tècnica dels consells esportius de la demarcació i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis implicats.

És la segona vegada que els Jocs Emporion es disputen al Baix Empordà. L’anterior va ser el 2017. En aquesta ocasió, es preveu que se superin els sis mil participants durant els tres dies.

Els nens i nenes en seran els principals protagonistes i també ho seran de les primeres activitats de demà: les miniolimpíades, a l’estadi Josep Pla i Arbonés de Palafrugell, i el corfbol, al camp de futbol de Castell d’Aro. També al matí tindrà lloc la trobada esportiva de gent gran a la zona esportiva de Pals.

A la tarda el castell de Calonge serà la seu de la jornada d’educació i olimpisme «Esport inclusiu. Esport per a tothom» (de les 18 a les 20.30 h), amb entrada gratuïta. Hi participaran Íngrid Lafuente, psicopedagoga, pedagoga terapèutica i mestra d’educació física; Xavi Porras, exatleta paralímpic que ha participat en cinc jocs paralímpics, i l’Associació Pots, entitat sense ànim de lucre que vol acostar l’activitat i el lleure a col·lectius que tenen dificultats per accedir-hi.

Precisament les activitats relacionades amb l’esport adaptat i inclusiu s’han vist reforçades en aquesta edició dels Jocs Emporion i la voluntat és que això s’extrapoli a la resta d’esdeveniments impulsats per la Diputació de Girona, en sintonia amb la línia de treball de la Taula de l’Esport Adaptat, que la corporació promou al costat de la Generalitat de Catalunya i altres entitats esportives, culturals i socials gironines.

En total i durant la resta del cap de setmana, s’han preparat una vintena d’activitats esportives de tota mena, tant d’esports com la gimnàstica artística, el voleibol, el judo, l’handbol o el rugbi de platja, com el «Barça activa’t», dins el programa d’inclusió social de la Fundació FC Barcelona, en el qual participa la Diputació de Girona.

Els Jocs Emporion tenen com a objectiu principal dinamitzar i promoure la cultura de l’esport i els hàbits saludables en els escolars i el públic general per mitjà de la competició, les activitats ludicoesportives, la formació i la salut. Són activitats obertes a tots els públics, que en la passada edició, al Pla de l’Estany, van reunir més de cinc mil participants.