Back to top

Els Jocs Emporion omplen les comarques gironines d’activitats esportives i lúdiques durant una setmana

Els Jocs Emporion omplen les comarques gironines d’activitats esportives i lúdiques durant una setmana

Uns 6.000 participants han pres part, del 31 de maig al 6 de juny, en les diferents propostes, dirigides principalment a infants, però també a famílies i a la gent gran

Els Jocs Emporion van tancar aquest diumenge una setmana plena d’activitats, en una edició especial per la situació d’emergència sanitària originada per la COVID-19. Durant set dies, del 31 de maig al 6 de juny, les vuit comarques gironines (Alt Empordà, Baix Empordà, Cerdanya, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i Selva) han acollit propostes esportives, competitives i lúdiques preparades pels diferents consells esportius. 

En total, hi han pres part uns 6.000 participants, entre infants, famílies i gent gran. Les activitats, des d’esports d’equip (futbol 7, voleibol o bàsquet) fins a esports individuals (atletisme, natació o gimnàstica rítmica) passant trobades multiesportives, ioga o activitats de relaxació, s’han desenvolupat garantint totes les mesures de seguretat i prevenció davant de la COVID-19. El bon clima, sobretot durant el cap de setmana, ha afavorit les activitats a l’aire lliure.

Més enllà de la vessant competitiva l’edició d’enguany ha volgut també incidir en valors bàsics en l’esport, com el respecte, el treball en equip, la companyonia, l’esforç i els comportaments cívics. Uns valors que també són vàlids en qualsevol altre àmbit de la vida.

Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es realitzen les activitats. Com ja li corresponia l’any passat, l’edició d’enguany ha estat liderada pel Consell Esportiu de l’Alt Empordà. 

V Gala Valors en Acció

Els actes associats als Jocs Emporion del 2021 es tancaran el proper dilluns, 14 de juny, a les 19 hores, en un acte a la sala La Planeta de Girona. Allà, s’hi organitzarà la Gala Valors en Acció, que reconeix els esportistes i equips que, en les seves participacions a les activitats organitzades pels diferents consells esportius de les comarques gironines, han destacat pel joc net i l’exemplaritat. En total, s’hi repartiran finalment dotze guardons. 

Podeu consultar els vídeos dels Jocs Emporion 2021 penjats al canal Youtube de la Diputació de Girona, en l’enllaç següent: https://www.youtube.com/playlist?list=PLk6d0RAoDK4cviCeTjo3bCqMB1pq58Hiq.