Back to top

Èxit de participació en la quarta edició dels Jocs Emporion

Èxit de participació en la quarta edició dels Jocs Emporion

5274 practicants d’activitats esportives han participat a la quarta edició dels Jocs Emporion, que han tingut lloc aquest cap de setmana al Baix Empordà, concretament als municipis de Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Mont-ras, Palafrugell, Begur, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà. Aquesta xifra posa de manifest l’èxit dels Jocs, que, des que e
s van iniciar ara fa quatre anys, no ha deixat de créixer en nombre de participants: la primera edició, a Figueres, va comptar amb la participació de 1.800 esportistes; la segona, a Lloret de Mar i a Blanes, en va reunir 2.600 i la tercera, al Pla de l’Estany, va reunir 4.325 esportistes. Un dels motius de l’èxit de públic ha estat la gala «Valors», un seminari d’educació i olimpisme, i activitats destinades a gent gran i a esportistes amb discapacitat intel·lectual.

Els Jocs, que han estat organitzats per la Diputació de Girona, la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la coordinació tècnica del Consell Esportiu del Baix Empordà, com a consell esportiu amfitrió, juntament amb els consells esportius de les comarques de Girona, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments on es realitzaran les proves, han concentrat en un cap de setmana totes les finals i trobades territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Les activitats varen començar el dimarts 9, dia que la sala gran del castell de Calonge va acollir la celebració del «Seminari d’educació i olimpisme», en què el reputat exciclista vigatà Melcior Mauri, amb grans èxits en els seus setze anys de carrera; el docent Víctor López, catedràtic de l’Esport de la UdG, i el prestigiós psicòleg esportiu del CAR de Sant Cugat Pep Marí varen oferir tres ponències. Durant la xerrada varen posar en relleu l’essència dels valors olímpics i varen aportar a mestres, professors, estudiants i tècnics recursos perquè els puguin aplicar en l’àmbit de l’educació.

Durant el cap de setmana es varen dur a terme les activitats esportives. El divendres va tenir lloc la trobada esportiva de gent gran i la trobada territorial de korfball. Al vespre, al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro es va celebrar la gala «Valors», que s’emmarca dins el programa «Valors en acció – L’esport en positiu», que té per objectiu agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu. A la gala es va fer un reconeixement a esportistes i equips que han destacat per actuacions positives que hagin tingut lloc dins el terreny de joc al llarg de la temporada 2016-2017. D’altra banda, durant els Jocs es va portar a terme l’acció «Targeta verda», que premia les actituds de joc net (fair-play) que es puguin desenvolupar dins i fora del terreny de joc.

Durant tot el dissabte i el diumenge al matí es varen dur a terme competicions de futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, mini olimpíades d’atletisme-cros, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge, handbol i la trobada multiesportiva de persones amb discapacitat. Enguany també hi ha hagut bitlles catalanes, corfbol i una duatló infantil.

Els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada tant per als joves esportistes com per al públic general, que promogui entre els pares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.