Back to top

Els Jocs Emporion arrenquen aquesta tarda amb una conferència sobre l’olimpisme

Els Jocs Emporion arrenquen aquesta tarda amb una conferència sobre l’olimpisme

Els Jocs Emporion arrenquen aquesta tarda amb la conferència «Ser olímpic, l’esport més enllà de les medalles», que impartiran les esportistes olímpiques Jèssica Vall i Marta Vilajosana a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) de Salt, a les 18.30 hores. Es tracta del primer dels molts actes que conformen els Jocs Emporion, els quals es duran a terme d’avui fins a diumenge a diferents espais de Girona i Salt.

Concretament, demà divendres al matí es farà una trobada multiesportiva i també una trobada de gent gran al parc de les Ribes del Ter. Així mateix, es donarà el tret de sortida a les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars, que es disputaran a diferents espais de Girona i Salt durant tot el cap de setmana.

A més, demà al vespre se celebrarà la Gala Valors en Acció a l’Auditori de Girona, on es farà un reconeixement als esportistes, equips, tècnics i directius que més hagin destacat pel seu joc net i exemplaritat ètica. Els Jocs inclouran una gran varietat d’esports com ara futbol, futbol adaptat, bàsquet, voleibol, natació, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge i handbol. També s’hi farà un raid d’aventura.

En conjunt, és un esdeveniment esportiu multidisciplinari de quatre dies, al qual assistiran unes 5.600 persones, una xifra que no ha parat de créixer des de la creació del Jocs, ara fa cinc anys. I és que a la primera edició, que es va fer a l’Alt Empordà, es van comptabilitzar 1.850 participants; a la segona, a la Selva, 2.600; a la tercera, al Pla de l’Estany, 4.214, i a la quarta, al Baix Empordà, 5.200.

Els moments més multitudinaris dels Jocs molt probablement seran la trobada multiesportiva i de gent gran del parc de les Ribes del Ter (1.000), la Gala Valors en Acció (950 persones) i la lliga territorial de hip-hop (650). Pel que fa a les instal•lacions, s’utilitzaran equipaments tant de Girona (pavelló de Fontajau, pavelló de Palau, Ribes del Ter…) com de Salt (pavelló municipal, camp de futbol Coma Cros, pavelló de gimnàstica artística…).