Back to top

Els Jocs Emporion omplen d’esport, joves i companyonia Girona i Salt

Els Jocs Emporion omplen d’esport, joves i companyonia Girona i Salt

Els Jocs Emporion estan omplint aquest dies les instal·lacions esportives de Girona i Salt d’esport, de joves i de fraternitat entre esportistes. Els Jocs van començar dijous amb la conferència «Ser olímpic, l’esport més enllà de les medalles», que van impartir les esportistes olímpiques Jèssica Vall i Marta Vilajosana a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) de Salt. Va ser el primer dels molts actes que conformen els Jocs, els quals es duen a terme fins a diumenge a diferents espais de Girona i Salt.

El divendres al matí s’ha fet una trobada multiesportiva i també una trobada de gent gran al parc de les Ribes del Ter. Així mateix, també s’ha donat el tret de sortida a les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars, que es disputen a diferents espais de Girona i Salt durant tot el cap de setmana.

Divendres al vespre es celebrarà la Gala Valors en Acció a l’Auditori de Girona, on es farà un reconeixement als esportistes, equips, tècnics i directius que més han destacat pel seu joc net i exemplaritat ètica. Els Jocs inclouen una gran varietat d’esports com ara futbol, futbol adaptat, bàsquet, voleibol, natació, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge, handbol i un raid d’aventura.

En conjunt, és un esdeveniment esportiu multidisciplinari de quatre dies, al qual assistiran unes 5.600 persones, una xifra que no ha parat de créixer des de la creació del Jocs, ara fa cinc anys. I és que a la primera edició, que es va fer a l’Alt Empordà, es van comptabilitzar 1.850 participants; a la segona, a la Selva, 2.600; a la tercera, al Pla de l’Estany, 4.214, i a la quarta, al Baix Empordà, 5.200.

Els moments més multitudinaris dels Jocs son la trobada multiesportiva i de gent gran del parc de les Ribes del Ter (1.000), la Gala Valors en Acció (950 persones) i la lliga territorial de hip-hop (650). Pel que fa a les instal•lacions, s’utilitzen equipaments tant de Girona (pavelló de Fontajau, pavelló de Palau, Ribes del Ter…) com de Salt (pavelló municipal, camp de futbol Coma Cros, pavelló de gimnàstica artística…).

Els Jocs estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona i organitzats pel Consell Esportiu del Gironès.