Back to top

Els Jocs Emporion reuneixen 4.325 practicants d’activitats esportives al Pla de l’Estany

Banyoles. 20-05-16. Gala d'inauguració Jocs Emporium. Foto: Eddy Kelele

Banyoles. 20-05-16. Gala d’inauguració Jocs Emporium. Foto: Eddy Kelele

4.325 practicants d’activitats esportives han participat a la tercera edició dels Jocs Emporion, que han tingut lloc aquest cap de setmana al Pla de l’Estany, concretament als municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta. Aquesta xifra posa de manifest l’èxit dels Jocs, que, des de la seva creació ara fa tres anys, no ha parat de créixer en nombre de participants: la primera edició, a Figueres, va comptar amb la participació de 1.800 esportistes, i la segona, a Lloret de Mar i a Blanes, en va reunir 2.600.

Un dels motius de l’èxit de públic de l’edició d’enguany ha estat la incorporació de nous esdeveniments, com ara la gala «Valors», un seminari d’educació i olimpisme, i activitats destinades a gent gran i a esportistes amb discapacitat intel·lectual.

Els Jocs, que han estat organitzats per la Diputació de Girona, la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i els consells esportius de la demarcació de Girona, han concentrat en un cap de setmana totes les finals i trobades territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Jocs Emporion Banyoles. Foto: Eddy Kelele

Jocs Emporion Banyoles. Foto: Eddy Kelele

Les activitats varen començar divendres amb una trobada esportiva de gent gran i la trobada territorial de multiesport / cros-atletisme de les categories prebenjamí, benjamí i aleví. Al vespre, es va celebrar la gala «Valors», que s’emmarca dins el programa «Valors en acció – L’esport en positiu», que té per objectiu agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu. A la gala es va fer un reconeixement a esportistes i equips que han destacat per actuacions positives que hagin tingut lloc dins el terreny de joc al llarg de la temporada 2015-2016. D’altra banda, durant els Jocs es va portar a terme l’acció «Targeta verda», que premia les actituds de joc net (fair-play) que es puguin desenvolupar dins i fora del terreny de joc.

Durant tot dissabte i diumenge al matí es varen dur a terme competicions de futbol 7, futbol 5 i multiesport per a persones amb discapacitat intel•lectual, bàsquet, voleibol, natació, cros, gimnàstica rítmica i artística, judo, hip-hop, patinatge, hoquei sobre patins i handbol.

Els Jocs consten de dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. El seu objectiu principal és dinamitzar i promoure la cultura de l’esport entre la població, engrescant-la a participar, ja sigui competint o bé prenent part en les activitats de promoció obertes a tothom. A la vegada, també volen ser un punt de trobada de pares, educadors, esportistes i societat en general, a fi de potenciar una major conscienciació de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.