Back to top

Més de 3.000 escolars participen als primers Jocs Emporion a Figueres

jocs_emporion_2014_ddgi_periodisme_331/05/2014 · El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; el vicepresident Xavier Soy; el  representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip han presidit aquest migdia el lliurament de premis de la primera edició dels Jocs Emporion, els Jocs Esportius Escolars de les Comarques Gironines.

Els Jocs Emporion, que s’han celebrat durant tot el matí en diferents espais de la ciutat de Figueres, comptaran amb la participació de prop de 3.000 escolars gironins que han competit entre ells en vuit esports, 4 de col·lectius (fútbol 7, voleibol, bàsquet i fútbol 5) i 4 d’individuals (natació, cross, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica).

Aquests jocs neixen amb la idea de dinamitzar i promocionar la cultura de l’esport entre els més petits, engrescant-los a participar en aquest repte personal i col·lectiu, ja sigui competint o simplement participant en un seguit d’activitats no competitives i de promoció obertes a tothom.

S’ha previst que en les edicions que es vagin succeint el tret de sortida sigui l’acte de presentació dels Jocs (a les ruïnes d’Empúries) i que, posteriorment, la flama «viatgi» fins a la població que els aculli aquell any. En aquesta primera edició, la població escollida ha estat Figueres.

Els Jocs tenen dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. A la competitiva, que inclou les fases territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, hi ha les especialitats de futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, cursa atlètica de cros, gimnàstica rítmica i gimnàstica esportiva; i en la ludicoesportiva hi són presents disciplines com ara el judo i el funky, entre d’altres.

Es calcula que en els diversos escenaris, i a hores diferents, hi ha arribat a participar fins a 3.000 escolars, vinguts d’arreu de les comarques gironines, que han competit per ser els primers en el medaller (or, plata i bronze) segons els resultats obtinguts en les diferents disciplines i categories al llarg de la jornada. Els escenaris que enguany han acollit les proves són les pistes exteriors de la zona esportiva, el poliesportiu, el pavelló municipal, la piscina municipal, l’estadi de Vilatenim i el castell de Sant Ferran, on s’han dut a terme les proves de cros.