Back to top

Prop de 3.000 escolars de les comarques gironines participaran als primers Jocs Emporion

jocsemporion_2014_diputacio_girona_ddgi21/05/2014 · El vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; el primer tinent d’alcalde de l’Escala, Víctor Puga; el representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, han presentat aquest matí la primera edició dels Jocs Emporion, els Jocs Esportius Escolars de les Comarques Gironines. L’acte ha tingut lloc al costat de l’Esculapi de la ciutat grega d’Empúries.

Els Jocs Emporion se celebraran el proper dissabte 31 de maig a Figueres. Hi participaran prop de 2.500 escolars gironins, que competiran entre ells en vuit esports, 4 de col·lectius (futbol 7, voleibol, bàsquet i futbol 5) i 4 d’individuals (natació, cros, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica). Aquests jocs neixen amb la idea de dinamitzar i promocionar la cultura de l’esport entre els més petits, engrescant-los a participar en aquest repte personal i col·lectiu, ja sigui competint o simplement participant en un seguit d’activitats no competitives i de promoció obertes a tothom.

S’ha previst que en les edicions que es vagin succeint el tret de sortida sigui l’acte de presentació dels Jocs (a les ruïnes d’Empúries) i que, posteriorment, la flama «viatgi» fins a la població que els aculli aquell any. En aquesta primera edició, la població escollida ha estat Figueres.

Els Jocs tindran dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. A la competitiva, que inclou les fases territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, hi haurà les especialitats de futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, cursa atlètica de cros, gimnàstica rítmica i gimnàstica esportiva; i en la ludicoesportiva seran presents disciplines com ara el judo i el funky, entre d’altres.

En el decurs de la presentació, Xavier Soy ha valorat “la feina feta pels consells esportius comarcals”, i ha destacat el valor dels Jocs Emporion “com un referent de final de curs per a tots els escolars gironins”.

Es calcula que en els diversos escenaris, i a hores diferents, arribaran a participar fins a 3.000 escolars, vinguts d’arreu de les comarques gironines, que competiran per ser els primers en el medaller (or, plata i bronze) segons els resultats obtinguts en les diferents disciplines i categories al llarg de la jornada. Els escenaris que enguany acolliran les proves són les pistes exteriors de la zona esportiva, el poliesportiu, el pavelló municipal, la piscina municipal, l’estadi de Vilatenim i el castell de Sant Ferran, on es duran a terme les proves de cros. Podreu seguir tota la informació per Twitter a través de #jocsemporion