Back to top

La tercera edició dels Jocs Emporion reunirà prop de 4.000 practicants d’activitats esportives al Pla de l’Estany

Girona. Presentació Jocs Emporion 2016. Foto: Eddy Kelele

Els Jocs, que inclouran les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, se celebraran el propers 20, 21 i 22 de maig als municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta.
Per tercer any consecutiu, la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya organitzen els Jocs Emporion; un esdeveniment poliesportiu coordinat pels consells esportius de la demarcació de Girona que els dies 20, 21 i 22 de maig reunirà prop de 4.000 practicants d’activitats esportives al Pla de l’Estany, concretament als municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta.

Els Jocs Emporion concentraran en un cap de setmana totes les finals i trobades territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Es tracta d’un esdeveniment que ha aconseguit un èxit de públic i de participació que creix any rere any. La primera edició, que va tenir lloc a Figueres, va comptar amb la participació de 1.800 esportistes, i la segona, que es va fer a Lloret de Mar i a Blanes, amb 2.600 assistents.

L’acte de presentació dels Jocs ha tingut lloc aquest matí a la seu de la Generalitat, i ha estat a càrrec de Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Josep Pujols, representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona; Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany; Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, i Jordi Congost, vicepresident del Consell Esportiu del Pla de l’Estany

Els Jocs consten de dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. El seu objectiu principal és dinamitzar i promoure la cultura de l’esport entre la població, engrescant-la a participar, ja sigui competint o bé prenent part en les activitats de promoció obertes a tothom. A la vegada, també volen ser un punt de trobada de pares, educadors, esportistes i societat en general, a fi de potenciar una major conscienciació de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.

Com ja és habitual, als Jocs es practicaran un gran nombre d’esports, com ara futbol 7, futbol 5, bàsquet, voleibol, natació, cros, gimnàstica rítmica i artística, judo, hip-hop, patinatge, hoquei sobre patins, handbol i atletisme. L’edició d’enguany inclou, a més, tres noves iniciatives que faran que els Jocs guanyin en qualitat i dimensió.

La primera és l’ampliació del públic destinatari, amb una oferta d’activitats destinada a gent gran i a persones amb discapacitat intel•lectual. D’aquesta manera s’obren els Jocs a un ventall molt més ampli de participants, a la vegada que s’ofereix a aquests col•lectius l’oportunitat de participar en un esdeveniment engrescador.

La segona és la celebració de la Gala Valors en Acció, que tindrà lloc el divendres 20 i que s’emmarca dins el programa «Valors en acció – L’esport en positiu», que té per objectiu agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu. A la gala es farà un reconeixement a esportistes i equips que hagin destacat per actuacions positives que hagin tingut lloc dins el terreny de joc al llarg de la temporada 2015-2016. A més, durant els Jocs es portarà a terme l’acció «Targeta verda», que pretén premiar les actituds de joc net (fair-play) que es puguin desenvolupar dins i fora del terreny de joc.

La tercera novetat és la celebració del Seminari d’educació i olimpisme, en què reconeguts investigadors i erudits del món olímpic posaran en relleu l’essència dels valors olímpics i aportaran a mestres, professors, estudiants i tècnics recursos perquè els puguin aplicar en l’àmbit de l’educació.